06 14 54 28 54

blogs

Hoe schrijf je een goede blog?

Een blog is geen verkooppraatje, maar een inspirerende, unieke tekst waarmee je jouw doelgroep bereikt. Focus bij het schrijven van blogs niet teveel op zoekwoorden, maar laat je creativiteit lekker gaan. Schrijf een tekst waarin de doelgroep zich herkent. Waarvan de lezer denkt, wat leuk geschreven ik stuur deze even door, tag mijn collega of neem contact met de schrijver op. 

Waar let je op bij het schrijven van blogs?

Schrijf met regelmaat nieuwe blogs

Als je blogt, doe het dan met regelmaat en consequent. Niet zo nu en dan en hopen op een uitschieter die viral gaat, maar met regelmaat en doelgericht. Gebruik een blog nooit als reclamefolder. Het ‘kijk eens hoe goed we zijn verhaal’ wordt niemand blij van. Anders pakken ze er wel een reclamefolder bij. En tot slot, om er even lekker in te komen, blog met passie. Niet omdat het moet, maar omdat je er zelf ook blij van wordt…Rock & Roll!

Waar begin je bij het schrijven van een blog?

Allereerst kies je een onderwerp. Sporten, gezond eten, schrijven, reizen. Maak dit onderwerp klein. Reizen is nogal breed. 5 tips voor je reis naar Bangkok maakt het al een stuk aantrekkelijker. Geef in je blog een oplossing voor het probleem dat de lezer heeft. Google doet precies hetzelfde, maar dan voor wat de bezoeker zoekt. En Google is er best groot mee geworden. Doordat je iets geeft worden ze fan van je en gaan ze je volgen, mailen, liken, delen, aanbevelen en misschien wagen ze er zelfs een belletje aan.

Voor wie is het blog geschreven?

Niet ongeveer, maar precies. Je moet exact weten voor wie je jouw blog schrijft. Welk probleem heeft je lezer? Is het een man/vrouw, leeftijd, interesses, beroep. Tuurlijk is dit lastig, maar hoe scherper je dit voor je hebt, des te beter je jouw verhaal en oplossing afstemt.

Durf te kiezen

Blogs zijn vaak algemeen. Hoe algemener, hoe minder het aanspreekt. Durf dus een duidelijk, afgebakend probleem te kiezen en maak het klein. Zelf ben ik fanatiek tennisser. Hoe win je van je tegenstander, of hoe ga jij beter tennissen? Alle tennissers, dus eigenlijk net niemand. En daarbij zitten in deze vraag al 100 subvragen. Een beter voorbeeld:
Heb jij ook moeite om je forehand met meer topspin te slaan?

Eerst het probleem en dan de oplossing

Als die forehand met meer topspin, gebeurt veel in de praktijk, daadwerkelijk het probleem is ben je geneigd om te gaan lezen. Je herkent je in dit probleem en bent benieuwd naar de oplossing.
Door het woordje ook, lijkt het alsof de schrijver er ook problemen mee heeft. En eigenlijk nog veel meer tennissers. Je staat dus aan hun kant. He, je bent niet de enige, ik herken je probleem en hier heb je mijn oplossing. Bedank me later maar.

 

Lees hier de blogs van Lekker Getikt.

Behoefte aan zinvolle blogs?

Hof van Wieligh 23
2631 XC Nootdorp

06 14 54 28 54

Wij schrijven

blogs
landingspagina's
nieuwsbrieven
persberichten
productteksten
testimonials
vacatureteksten
webteksten
whitepapers

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om mij een WhatsApp bericht te sturen

×