06 14 54 28 54

Hoe kun je met weinig budget toch een camper kopen?

Zo’n huisje op wielen, daar krijg je een zonnig gevoel van, toch? Je blote voet op het gaspedaal, elleboog uit het raam en een fancy zonnebril op je neus. En dan die kleurrijke gordijntjes die dansen op het ritme van de wielen.

Maar voor de aanschaf van een camper moet je wel een transactie uitvoeren die je wenkbrauwen doen fronsen. En dat heb je er niet voor over. De oplossing is simpel: je koopt de camper met vrienden.

Een camper kopen met vrienden?

“Voor 18.000 euro is hij van jullie”, zegt S. op Marktplaats. “Nooit problemen mee gehad?”, reageer ik. “We zijn er met onze kinderen een jaar lang mee op reis geweest. Nooit problemen.” Na het contact via Marktplaats sta ik samen met vijf voetbalvrienden voor de camper.

3000 euro de neus

S. geeft een rondleiding: ze laat 6 slaapplekken zien, een doucheruimte en een keuken.
“Kopen dat ding”, roept onze keeper.
Het is precies wat we zoeken. En 18.000 euro gedeeld door 6 is 3000 euro de neus. Dat is te overzien, en zo houden we geld over om het nodige onderhoud weg te poetsen. 25 minuten later maak ik een ruime bocht over de rotonde, richting huis.

En waar laat je dat ding dan?

In de meeste gemeenten mag je een camper maximaal drie dagen op een openbare plek parkeren. Nadat hij zo’n beetje elke stoep in ons dorp gezien heeft zetten we hem bij een lokale tuinder in de schuur. In ruil daarvoor werken we vier ochtenden in de kas, tomaten plukken.

En dan wil iedereen zeker tegelijk de zon tegemoet rijden?

Nee, dat valt mee. Want hoe vaak ga je nu echt weg? Zeg 4 weken per jaar. Dan hebben de andere voetbalvrienden nog 48 weken om te cruisen. En ieder jaar heeft één stel het eerste recht om te reserveren. Schoolgaande kids hebben we niet, dus we zitten elkaar niet in de weg. We kunnen hem zelfs verhuren.

Maar je hebt toch ook je maandelijkse kosten?

Een camper delen met vrienden voelt alsof je met een goede relatie een bedrijf begint, maar afspraken zijn toch nodig. We openen een bankrekening waar iedereen 50 euro per maand op stort: voor upgrades, verzekeringen, wegenbelasting, stalling en blauwe enveloppen. Robert en Guus bepalen wat er gedaan moet worden. En iedere keer als iemand op pad is geweest maakt hij schoon en gooit hij de tank vol.

En als er dan iets fout gaat?

Als je wilt stoppen met de camper moet je zelf voor vervangers zorgen. Tegen het bedrag dat jij wilt hebben. En mocht iemand schade rijden dan zijn we samen verantwoordelijk. Is de camper total loss? Deel het verdriet door zes, dan valt het wel mee.

En waar zijn jullie al geweest?

Lowlands, camping De Blauwe Haan, Schotland, Frankrijk, Kroatië, Oostenrijk, wat weekendjes weg en een bruiloft. En in 2023? Dat mag jij bepalen.

Ik?

Ja, je leest het goed: hij komt op Marktplaats. Ben en Renske zijn papa en mama geworden, Naomi en ik zijn druk bezig om de nieuwe Frenkie de Jong en Lieke Martens op te voeden en Guus en Robert geven de voorkeur aan een kleinere camper. In goed overleg is besloten om ons rijdende huisje te verkopen.

Dus

Wil jij straks je blote voet op het gaspedaal drukken?
Bel je vrienden, stuur een pb en kom eens kijken.
Ik geef je graag een rondleiding.

camper in de sneeuw
camper op grasveld
camper in de bergen
×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om mij een WhatsApp bericht te sturen

×