06 14 54 28 54

Wat kost een online tekstschrijver

Wat kost een online tekstschrijver? Of beter gezegd: wat levert een online tekstschrijver op? Het belang van een goed geschreven tekst is groot. Zeker online. Bezoekers van websites zijn over het algemeen snel en gehaast op zoek naar de juiste informatie. Veel tijd om hen te overtuigen heb je dus niet. Hoe trek je dan toch de aandacht en wat levert het uiteindelijk op?

 

Unieke teksten

Teksten moeten uniek zijn. Dat lijkt me duidelijk. Echter om de aandacht te trekken moet er worden ingespeeld op de gevoelens van de bezoeker/lezer. Clichés als ‘Wij zorgen dat je goed gevonden wordt’ Wij werken snel, doelgericht en zorgvuldig’ dragen daar niet aan bij.

 

Het probleem van de klant

Speel in op het probleem van de klant. Vertel de klant dat je door slechte webteksten niet goed wordt gevonden in Google. Dit scheelt enorm veel bezoekers per dag, per week en uiteindelijk per jaar. En de bezoekers die al op je website komen? Tja, die haken ook al snel af bij het lezen van slechte teksten. Ondertussen zijn ze al bij de concurrent aan het kijken. Het kost je uiteindelijk gigantisch veel omzet. Met alle gevolgen van dien. Zou de lezer nu eerder geneigd zijn om voor een goede tekstschrijver te kiezen?

 

Webteksten leveren geld op

Door op het gevoel en een negatieve associatie in te spelen heb je sneller de aandacht van de klant. Het nieuws is niet voor niets over het algemeen vrij negatief. Het wekt de aandacht. Die aandacht in een wereld vol online massacommunicatie is essentieel. Na de belangrijke boodschap stel je de klant gerust. Je laat zien, en bewijst, hoe het ook anders kan. Neem de twijfels bij de klant weg en maak uiteindelijk je belofte waar: goede online webteksten leveren geld op!

 

Kosten tekstschrijver

Er zijn verschillende manieren hoe de kosten van een online tekst in rekening worden gebracht. Online tekstschrijvers hanteren tarieven per woord, per artikelen, per blog of bijvoorbeeld op het aantal uren ze met de opdracht bezig denken te zijn.

Tarieven per uur

Globaal kan je met de volgende tarieven rekening houden:

  • Maximum online tekstschrijver 150
  • Gemiddeld tarief tekstschrijver 75
  • Minimum online tekstschrijver 25

De vraag is natuurlijk of het geld kost of juist oplevert? Wij denken het laatste.
En wel om de volgende redenen:

Wat levert een tekstschrijver op?

  • Tijd om te focussen op de dingen waar jij goed in bent
  • Een professioneel ogende website met unieke inhoudelijke teksten
  • Een beter vindbare website in Google
  • Meer bezoekers op je website
  • Een hogere conversie
  • Extra opdrachten, dus meer omzet

Uiteraard kan je er voor kiezen om zelf je teksten te schrijven of om de website te laten voor wat het is. In eerste instantie kost je dat geen geld. Maar denk eens aan de lange termijn. Wat levert het je op 😉

Op zoek naar een online tekstschrijver?

Ontvang mijn blog

1x per maand ontvang je een lekker getikt blog in je mailbox: over het vaderschap, copywriting, sport, gember shotjes en omgewaaide bomen.

Inschrijving ontvangen, tot snel!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om mij een WhatsApp bericht te sturen

×