06 14 54 28 54

9 Redenen om een tekstschrijver in te huren

Waarom zou je een tekstschrijver inhuren? Het kost geld, de tekstschrijver kent je bedrijf of dienst niet en je weet niet wat je kan verwachten. Ik kan toch zelf wel een leuke tekst schrijven? Tuurlijk, waarschijnlijk kan je dat prima. Hoe veel tijd ben je er aan kwijt? En weet je hoe je SEO-geoptimaliseerde teksten schrijft of teksten die informeren, overtuigen en zorgen voor betere verkoopresultaten? We geven je 9 redenen waarom het zinvol is je teksten uit te besteden aan professionele tekstschrijvers.

1. HOCUS FOCUS

Dezer dagen zijn we al druk bezig de ballen in de lucht te houden. Het leven is vluchtig en snel, zeker op de werkvloer. Besteed daarom het schrijven van je teksten uit. Hierdoor heb jij tijd om te focussen op de dingen waar je goed in bent!

 

2. SPEEL HET SPEL VOLGENS GOOGLE

Weet jij aan welke spelregels je teksten moeten voldoen om goed te scoren in Google? Denk hierbij aan titels, opsommingen, tussenkoppen, zoekwoorden, metadescriptions en overige SEO-elementen? Een SEO-tekstschrijver in ieder geval wel. Zo scoor je beter dan je concurrenten. Een mooie uitdaging voor 2018.

 

3. Een gezellige kroeg

Doordat je website beter scoort in Google komen er meer bezoekers naar je website. De teksten op je website zijn, door het inhuren van een goede tekstschrijver, beter. Dit zorgt ervoor dat de bezoekers ook nog eens langer op je website blijven en meer interesse in jouw product of dienst tonen. Stel je loopt een kroeg in; de muziek is leuk, de mensen zijn gezellig, het barpersoneel is vriendelijk. Toon je dan ook niet wat meer interesse in de producten?

 

4. INVESTEER SLIM

Je kan nog zoveel geld stoppen in SEA, maar als je als bezoeker op een website komt waar slechte teksten staan geschreven, taal- en spelfouten staan en informatie ontbreekt haakt de bezoeker alsnog af. Zonde van al die investeringen.

 

5. NIEUWE WEBSITE

Ben je toe aan een nieuwe website? Kijk dan gelijk eens kritisch naar je teksten. Je gaat toch niet die oude teksten weer gebruiken? Zonde van het stijlvolle en weloverwogen nieuwe design. Laat er eens een tekstschrijver naar kijken en zorg gelijk dat alles weer up to date is!

 

6. FRISSE BLIK

Het gevaar van te veel van jouw producten of diensten afweten is dat je een tunnelvisie krijgt. Soms is het goed om iemand met een frisse blik naar je aanbod te laten kijken. Iemand die eigenlijk wat minder van het product weet en andere inzichten heeft.

 

7. FOUTLOZE TEKSTEN

Niets staat zo slordig als fouten in je teksten. Volledig foutloze teksten kan ook de beste tekstschrijver of copywriter niet garanderen. Maar hij of zij is wél iemand die dagelijks met taal bezig is en dit serieus neemt. Je mag ervan uitgaan dat het aantal fouten in je teksten drastisch naar beneden gaat.

 

8. MAAK HET SPANNEND

Ben je bang dat jouw aanbod niet spannend genoeg is? Laat er eens een copywriter naar kijken. Grote kans dat hij of zij het met een paar kleine ingrepen een stuk spannender kan laten klinken. De kans is groot dat de lezer ook meer interesse toont!

 

9. SERIEWOORDENAARS

Copywriters zijn tekstuele scherpschutters. Wanneer het scherper kan, maken ze het scherper. Heb je het idee dat je iets mist of dat je door de grote hoeveelheid voordelen van jouw product of dienst niet meer zo scherp ziet? Dé reden om een copywriter ernaar te laten kijken. Seriewoordenaars schieten raak met tekst!

 

Conclusie: huur die professionele tekstschrijver in!

Tuurlijk. Een professionele tekstschrijver kost geld. Maar heb je er weleens over nagedacht hoeveel een professionele tekstschrijver oplevert? Beter gevonden worden in Google, bezoekers die langer op je website blijven en een grotere kans op conversie is meer waard dan het aantal uur dat een tekstschrijver aan jouw teksten besteedt. En tel daar de uren die je zelf niet kwijt bent aan het denken, schrijven en schrappen nog eens bij op.

Overtuigd? Neem dan nu contact met ons op om te bespreken hoe wij jou kunnen helpen.

Ontvang mijn blog

1x per maand ontvang je een lekker getikt blog in je mailbox: over het vaderschap, copywriting, sport, gember shotjes en omgewaaide bomen.

Inschrijving ontvangen, tot snel!

×

Hallo!

Klik hieronder op mijn naam om mij een WhatsApp bericht te sturen

×